Posted by  | 9.28.2010  at 11:51 PM  

Tutorial...( Cara Letak Bingkai/Kotak Pada Post)



Hai all...hari ni tak ada tutorial yang nak di kongsikan...koz sesaje jek nak beri ucapan selamat pagi dekat korang...hahah gurau je...^_^okey...next tutorial hari ini koz akan ajar korang cara nak taruk bingkai/kotak pada perkataan/ayat yang korang post di blog korang...cara-cara nak buat mudah sahaja...Sila lihat contoh dan code yang ada di bawah...



Tutorial mrsaqur Kotak'solid'.
    <p style="border:4px solid black;">Tutorial mrsaqur Kotak'solid'.</p>



tuto mrsaqur dotted.

    <p style="border:4px dotted black;">tuto mrsaqur dotted.</p>
Tutorial mrsaqur Kotak'dashed'.
<p style="border:4px dashed black;">Tutorial mrsaqur Kotak'dashed'.</p>
Tutorial mrsaqur Kotak'double'.

    <p style="border:4px double black;">Tutorial mrsaqur Kotak'double'.</p>
Tutorial mrsaqur Kotak'groove'.

    <p style="border:4px groove black;">Tutorial  mrsaqur Kotak'groove'.</p>
Tutorial mrsaqur Kotak'ridge'.

    <p style="border:4px ridge black;">Tutorial mrsaqurKotak'ridge'.</p>
Tutorial mrsaqur Kotak'inset'.

    <p style="border:4px inset black;">Tutorial mrsaqur Kotak'inset'.</p>
Tutorial mrsaqur Kotak'outset'.

    <p style="border:4px outset black;">Tutorial mrsaqur Kotak'outset'.</p>

Tutorial mrsaqur Kotak'hidden'.

    <p style="border:4px hidden black;">Tutorial mrsaqur Kotak'hidden'.</p>


Kemudain korang boleh taruk ayat yang korang nak dan juga boleh ubah warna bingkai kesukaan korang pada code warna merah...

Camat mencuba...

Sumber:

Budak Nakal Blogspot
"

5 Budak Tomey:

_M!SSEYLA_ said...

cmner nuk wt nieh..nuk kena edit html kew??

Liling said...

aik. tak jaid pun bhai aku buat ?

UnPerFecT PeRsoN.. said...

nk copy kod ni n ltk ke dlm mne plok??haha...tk pahe....

sha (chirp chirp) said...

yeay! penat cari tuto ni akhirnya jumpa. thank youuu! :D

Anisah rahim said...

TQ,I did it!

Submit Express Inc.Search Engine Optimization
Related Posts with Thumbnails

dimanakah aku?

review http://mrsaqur.blogspot.com on alexa.com