Posted by  | 10.23.2010  at 1:18 PM  

buat spoiler di post di blogspot

rajinnya pN.rOs nak buat tutorial... untuk siapa? siapa nak baca?
hehehe sebenarnya untuk koleksi myself... coz i ni pelupa tahap gaban orangnya so kena ada back up kalau nak buat apapun

tetapi sesiapa yang nak guna amik jer la. i tak buat pon right click disable
tapi tak salah kan kalau da ambil n guna tu tinggalkan komen.... /smile

arini pN.rOs nak buat tutor berkenaan cara nak buat spoiler dekat blog post
ala yang boleh main aci nyorok di blog posting tu

camanA?
ha ni la caranya ... very the simple.

copy and paste jer kod yang dah i buat kat dalam jadual tu eik.....

anda boleh ubah pada huruf yang warna merah tu kepada yang sepatutnya lah

 

COPY SEMUA KOD DI BAWAH

<div style="margin-bottom: 2px;">TAJUK SPOILER
<div style="margin-top: 5px; text-align: center;"><input value="Show" style="margin-top: 5px; width: 60px; font-size: 10px;" onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display != '') { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = ''; this.innerText = ''; this.value = 'Hide'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none'; this.innerText = ''; this.value = 'Show'; }" type="button"> </div>
<div style="border: 1px inset ; margin: 0px; padding: 6px;"><div style="display: none;">APA YANG ANDA NAK TULIS</div></div></div>


TAJUK SPOILER tukar kepada tajuk yang akan kelihatan
dan 
APA YANG ANDA NAK TULIS tu pulak apa ayat yang anda mahu sorokkan





aik tader komen lagi?

Submit Express Inc.Search Engine Optimization
Related Posts with Thumbnails

dimanakah aku?

review http://mrsaqur.blogspot.com on alexa.com