Posted by  | 10.11.2010  at 4:54 PM  

nombor ekor?

semangat nya aku hari ini... why? becoz ada cerita yang kasi aku panas
tadi masa dinner (dinner la kan kalau makan malam hehe) aku and hubby pergi makan di satu stall ni dekat je ngan rumah aku
apa yang panas? cuaca kah? oh memang area lumut/manjung ni amatlah panas kawan-kawan. kalau nak tau nanti bila2 free mai la manjung ya....(okeh bab promo tamat)

melalut lagi aku

kita berbalik kepada hal yang memanaskan aku

ada la segroup pakcik-pakcik ni. tua la juga baya2 bapak aku. aku ingatkan depa ni saja-saja lepak bual kosong almaklumla geng-geng pencen ni kan. dah la aku terperasan dorang ni dari tengahari time aku lunch tadi dah ada.

aku pon malas nak amik tau.
masa dok usha-usha lantai tempak aku dok pijak tu aku ternampak sekeping kertas kecik......
aku pon belek-belek la (tapi tak la sampai ambil pegang) belek dari kejauhan.
what the.....


sekali kertas 4D...
sekali aku toleh kat pakcik2 tu rupanya ni keja dorang. patut la tadi aku tengok dorang dok pegang-pegang kertas kecik tu dan dok baca surat kabar. sekali tenang nombor. aku ingat bangsa kita dah jadi bangsa membaca. rupanya prasangka baik ku tidak kena tempatnya...
nyampahhhhh
dah la di tempat terbuka gitu.
melayu kita makin lupa aku rasa....
bukan nak kondem bangsa aku sendiri tapi kekadang apa yang manusia kat keliling aku ni ha yang buat aku meluat. tapi bukan semua r

p/s: rambut sama hitam (tu pun la dah tak berapa nak sama), hati tak sapa nampak ye tak?

3 Budak Tomey:

honeyz said...

mmph rumah dah kata pergi kubur dah kata mari pun, x tau nak bertaubat lagi... apa nak jadilah ngan org melayu skang ni..

pN.rOs said...

@honeyz
tu la yang kadang2 dok pikir nih..
malu dengan budak2 muda

Anonymous said...

begitu keadaannya sekarang....
apabila bangsa tak berisikan agama..yang tinggal hanya bangsa..

Submit Express Inc.Search Engine Optimization
Related Posts with Thumbnails

dimanakah aku?

review http://mrsaqur.blogspot.com on alexa.com