Posted by  | 11.05.2010  at 4:29 PM  

pasang related post bergambar

salam jumaat juga selamat hari Deepavali...
cuti-cuti ni memang mengalut sikit dengan anak-anak sampai tak tau dah nak update pasal apa hehe
mujur ada kawan bertanya sesuatu so rasanya kali ni just nak buat tutor jer lah...
mekasih freelance photographics .... ini tutor nya... harap-harap dapat membantu



pertamanya kena ke web ini untuk mendaftar linkwithin.com
ikut jer arahan yang diberi
screen shot yang keluar adalah seperti di bawah

isikan seperti yang dipaparkan dalam gambar di atas
kemudian 
jika background blog anda gelap dan tulisannya putih klik pada butang dibawahnya seperti gambar dibawah
kemudian .....
nampakkan button biru yang tulis GET WIDGET tu?
klik jer kat button tu
secara outomatik gadget akan ada di blog anda

biasanya gadget akan berada di tepi sidebar...
anda hanya perlu drag sahaja dan letakkan dibawah post...
peringatan: dibawah post ya bukan di footer...
haaaa siap dah...
nanti post anda akan kelihatan seperti ini

selamat mencuba ya

1 Budak Tomey:

hanisofia0203 said...

salam...saye dr http://hanisofia0203.blogspot.com nak ucap tq very very very much sbb dgn ade nye tutorial yg di beri, saye dapat tambah ilmu dalam ber blog...heheh...untuk free download movie english tak tau...nak movie korea boleh chek di www.mysoju.com

ok...

Submit Express Inc.Search Engine Optimization
Related Posts with Thumbnails

dimanakah aku?

review http://mrsaqur.blogspot.com on alexa.com