Posted by  | 9.23.2010  at 10:34 AM  

cara mudah memasang widget di side bar

salam semua ......
hari ni aku nak kongsi cara-cara nak pasang widget . mudah sangat2.
apakah widget? widget tu adalah benda2 comei kat blog yang mencantikkan blog u ols cantek.....
memang ni bukan perkara baru tetapi maybe masih ada kawan-kawan kat luar tu yang tak tahu macam aku ni heheh... lets kongsi ye.

orait begini caranya ya kawan-kawan:

langkah 1:
pergi ke link design kat penjuru kanan atas blog anda tu dan klik ye


langkah 2:
kemudian pilih add widget dan akan keluar lah tata muka seperti di bawah ni.
pilih HTML/ javascript




langkah 3:
kemudian paste kan kod yang telah anda copy ke ruangan seperti di bawah ini.



lagkah 4:
akhir sekali save dan anda boleh view blog anda.

p/s:
kat mana nak cari widget2 menarik?
ada banyak sebenarnya widget2 menarik untuk diletakkan di blog anda contoh macam kat blog saya tu. yang ada logo2 @ welcom note yang gedik2 tu. herm senang je
u ol gi kat site google nd taip jer WIDGET FOR BLOGSPOT
akan kuar banyak site yang ada kuarkan embed code untuk widget2 menarik.

kat bawah ni antara blog2 yang ada menawarkan widget2 best
ni antara contoh blog yang sediakan widget-widget untuk blog macam jam, tarikh, welcome note with animation.... cubalah ya
mudah-mudahan tutorial ini berguna untuk anda.
layannnnn

2 Budak Tomey:

princess of heart said...

sy dah berjaya bt gadjet kt my blog! tq..=)

pN.rOs said...

@princess of heart


bagus2.... alhamdulillah

Submit Express Inc.Search Engine Optimization
Related Posts with Thumbnails

dimanakah aku?

review http://mrsaqur.blogspot.com on alexa.com