Posted by  | 12.01.2010  at 11:25 AM  

buat bullet di sidebar dan post blog

salam.....
susah bila nak terangkan tutorial dalam SB so saya terangkan kat sini boleh?
soalan berkenaan tutor ini ditanya oleh NURULAZHAM

mula-mula cam biasa kena la ada sumber bullet nya
senang cerita amik je kat dalam blog ni ha

lepastu
LOG IN blog anda DESIGN (LAYOUT) EDIT HTML KLIK EXPAND WIDGET TEMPLATE

kemudian cari kod ]]></b:skin>

lepas tu
copy paste semua kod di bawah ni

.sidebar ul { list-style: disc url(Image URL) inside;
vertical-align: top;padding: 0; margin: 0;}
.sidebar li {vertical-align: top;  padding: 0;  margin: 0;}

dan letakkan di atas kod  ]]></b:skin> yang korang cari tadi....

pada Image URL dalam  kod di atas tukar la dengan kod url untuk bullet yang korang nak.
ingat tau : jangan buang tanda ( .. ) tu... just masukkan url jer ke dalam kurungan tu
contoh bila dah tukar:
.sidebar ul { list-style: disc url(http://dl8.glitter-graphics.net/pub/322/322178y1bgrri674.gif) inside;
vertical-align: top;padding: 0; margin: 0;}
.sidebar li {vertical-align: top;  padding: 0;  margin: 0;}
so nanti korang punya sidebar akan kelihatan macam ni
tadaaaaaaa
p/s: samat mencuba.... saya kongsi ilmu jer ni
harap-harap kalau sesiapa yang berjaya pliz tinggalkan komen korang ... nak tau adakah this tutor really work dan work perfectly....

aik tader komen lagi?

Submit Express Inc.Search Engine Optimization
Related Posts with Thumbnails

dimanakah aku?

review http://mrsaqur.blogspot.com on alexa.com