Posted by  | 12.24.2010  at 4:30 PM  

5 sebab kenapa korang perlukan rokok

salam semua.....
terutama untuk perokok-perokok tegar di luar sana?
amboi-amboi sedapnya makan asap tu eik ehheh
jangan ler marah... just gurau-gurau gedix jer ni ha...
walaupun macamana TV, paper dok wat iklan pasal jauhi rokok ni. masih tak jalan ye tak?
masah berkembut juga asap rokok tu di mulut dan hidup kawan-kawan kita di luar sana...
so ni aku nak kongsi sikit sebab-sebab kenapa korang boleh still merokok.....
layannnnzzzzzzzzzzzzzzzz




1. Kenyang tanpa perlu mengunyah.
Best kan dengan sedut asap je dah boleh kenyang. Tak payah susah2 nak mengunyah, buang masa..
2. Nampak macam orang kaya.
Harga rokok semakin lama semakin mahal. Orang kaya je yang mampu beli rokok. Kalau tak merokok kena cop sebagai miskin. Biar la papa, asalkan bergaya..and nak lagi nampak hebat isap ler 2 atau 3 batang skali gus… baru nampak kaya heheh
3. Dah banyak sangat pahala.
Dah puas hidup. Pahala pun dah banyak sangat. Hidup lama-lama pun nak buat apa kan? Kalau mati sekarang pun lagi bagus..
nanti kalau lagi lama hidup ada plak terkurang pahal tu
4. Kaler paru-paru special berbanding orang lain.
Paru-paru berwarna hitam berkerak. Bila-bila masa je boleh reput. Korang ada ke?
pastu boleh la berlagak skit ngan orang sekeliling kata korang tu jenis extraordinary
5. Ditakuti incik nyamuk.
Nyamuk, lalat semua pun lari, tak nak dekat. Lebih best kalau awek sendiri pon lari sebab dah tak tahan bau asap rokok..
e eh awek la nip on ramai yang suka balak merokok… so nak heran apa kan?
p/s: teringat english teacher aku time kat matrikulasi dulu... dia selalu kata . lelaki kalau kita pesan jangan lagi dorang nak buat
so, miss ni pernah cakap kat hubby dia gini
"tayang, u merokok la depan i, takper, i tak kisah. i kan sayang u. nanti boleh kita mati sama-sama"
hahaha

21 Budak Tomey:

Hanis Azla said...

bagus entry ni.. akak pun mmg alergic dgn asap rokok..

Zaer!! said...

Halamak! tak yah berhenti la kalau camni.hehe.kebaikkan jangan di tolak.special gitu.hahaha.;p

ika~~ said...

tayang merokok tape tape,kite kn sehidup semati..ehehe~

PhotoGraphic said...

betul!..sebelum ni pon sy penah buat entry pasal rokok..sy bukan benci ngan dorg..cume kurang suke..asapnya tu bahaya..

sYu's RaMLi said...

"suke sgt" sedut asap rokok...=_="

Panduan Bayar Online said...

aku pun tak alergic....

bro roko itu dpt idea
rokok itu damai...
rokok itu nikmat...
rokok itu pemusnah...pahm2 je lah..

pN.rOs said...

@Hanis Azla

tu la akak... kesian kita ni ha tak merokok pun dapat bala gak

pN.rOs said...

@Zaer!!
ewah2 dia eik... kebaikan ler sangat hehe

pN.rOs said...

@ika~~
cam penah dengor jer tu haha

pN.rOs said...

@PhotoGraphic
tu la... nak benci tu kang kejam sangat...
tapi susahla dorang ni... kalau yang jenis ada kesadaran tu takper

pN.rOs said...

@Panduan Bayar Online
hermmm paham2 jer la...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sangat tak senang duduk jika ada org hisap rokok,rasa lemas dan terbayang2 maut je..haha

Gayahspears said...

huhu... merokok membahayakan kesihatan~ <--- ayat skema.hihi

10jarijemari said...

saya perokok shisha tegar...haha~

zuar said...

takleh blah je sebab ni...haha..nice share..nasib baik xmerokok^_^

pN.rOs said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)tepat skali

pN.rOs said...

@Gayahspears takper skema2 pon hehe

pN.rOs said...

@10jarijemaribukan effect nya sama jer ke

pN.rOs said...

@zuar
waaa bagusnya hehe

misza said...

elegik gak asap rokok ni. 'benci tenguk bapa yang merokok sambil dukung anak kecik.'mcm tak syg anak jer...

pN.rOs said...

@misza
yang tu memang saya sangat2 tak suka....
memng seriously takleh fikir....
kengkadang rasa nak g tegur jer...
kasi dia terkulat2

Submit Express Inc.Search Engine Optimization
Related Posts with Thumbnails

dimanakah aku?

review http://mrsaqur.blogspot.com on alexa.com